Haven i Hedebo Bakker

Haven i slutningen af april

5 år siden, Skrevet af , Gemt under Haven
Narcissus 'Starlight Sensation'

Imellem alt arbejdet der er i at have en have, er der heldigvis også tid til at gå rundt og bare nyde det der kommer op, det der spirer, det der gror og det der blomstrer. Ind imellem kommer kameraet med, dels for at dele glæden ved haven med andre, men også fordi det er sjovt selv at gå tilbage og se hvordan der ser ud i haven på forskellige tider af året. De fine hvide narcisser i toppen af indlægget er ‘Starlight Sensation’.

Pilebladet pære (Pyrus salicifolia ‘Pendula’) i blomst. Pilebladet pære bliver også kaldet for ‘Nordens Oliven’ grundet dets fine smalle sølvgrå blade. Vi købte træet i 2018 og det står ‘midlertidigt’ i en krukke på gårdspladsen indtil måneskinsbedet bliver klart. Indtil da ser det nu meget fint ud med den gule væg som baggrund 🙂
 Pyrus salicifolia 'Pendula'

Skærtorsdag besøgte vi Gartneri Toftegaard, et rigtig hyggeligt sted med et meget bredt sortiment af flotte planter og med særlig fokus på tomat og chili. Derudover har de tæt på alt hvad hjertet kan begære af krydderurter og andet spændende til drivhuset. Vi kom hjem med 5 forskellige tomater (Piccolino, Favorita, Toftegaards Sweet Crunch, Clackamas Blueberry og Toftegaards Jordbærtomat) en skoleagurk og 2 x chiliplanter (Habanero alm. og Mik Schack´s Habanero). Tomatplanterne er i dag blevet plantet i drivhuset, men agurk og chili kommer stadig ind i huset om natten – de må vente på mere stabile natte temperaturer før de får permanent opholdstilladelse ude.
Tomater i drivhuset

Der er allerede blomster på tomaterne!
Blomst på tomatplante

Køkkenhaven er blevet fræset og er klar til at blive sået og plantet til. Vi venter dog lige til det af DMI lovede regnvejr har passeret i nat- og morgentimerne og efter dagens nedbør i Jylland og på Fyn, ser det ud til at vi rent faktisk får regn!
KøkkenhavenDen farverige propel er et tyndbenet forsøg på at skræmsle rådyrene – både køkkenhave og have skal snart hegnes ind!

Forspiringen er i fuld gang i udestuen. De ‘fancy’ rundbuegitre er blevet en nødvendighed, da katten blev lidt for forelsket i at ligge på spiremåtterne…
Forspiring i udestuen

I haven blomstrer ‘Hanita’ blommetræet lystigt og får vi blot halvt så mange blommer som der er blomster, så kan vi vist brødføde en god del af oplandet!
‘Hanita’ blomme
Et af dette års utallige mariehøner på besøg i blommetræet 🙂
Mariehøne i blommetræ

Der er stadig liv i Klematis Montana ‘Grandiflora’ omend den er lidt langsom i optrækket… Men jeg er temmelig sikker på at det nok skal vende når først den rigtig får etableret sig.
Klematis Montana ‘Grandiflora’

Især når jeg tænker på den ‘varmemester beskæring’ jeg gav vores ‘Nelly Moser’ ved hoveddøren sidste efterår og hvordan den skyder nu!
Klematis 'Nelly Moser'

Og ja, normalvis ville man beskære en ‘Nelly Moser’ lige efter blomstring i maj/juni, men nogen gange går tiden bare og den var blevet så stor at vi dårligt kunne komme ind af hoveddøren – så vi må undvære blomstringen i år, men kan så til gengæld glæde os til et fantastik skue i 2020 🙂

Fra 2014:
Klematis 'Nelly Moser'

Og til sidst et billede fra indkørslen og vores nye hjemmegjorte husnummer – smukt ser det ud med rapsmarken i baggrunden 🙂
Nummer 9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *