Haven i Hedebo Bakker

Rejnfan i drivhuset

5 år siden, Skrevet af , Gemt under Drivhus, Haven
Rejnfan i drivhuset

Jeg har igennem flere år læst, at det var muligt at bruge rejnfan mod utøj i drivhuset. Vores drivhus havde premiere sidste år (i 2018), så ind til da var det ikke aktuelt. Til gengæld havde og har vi store mængder rejnfan på vores marker – de der tidligere var hestefolde – så jeg vidste hvor jeg kunne gå hen i fald jeg fik brug for det.

I år har vi så desværre fået utøj i drivhuset 🙁 Jeg er ikke 100 % sikker på hvad det er, men det kunne være bladlus da overfladen på blade og tomater blev klistret, hvilket bladlusenes ekskrementer, også kaldet honningdug, gør. Jeg gik derfor i marken for et par uger siden og plukkede to store buketter rejnfan, som jeg hængte op i drivhuset. Buketterne har jeg skiftet efterhånden som de blev tørre og ved I hvad – det ser sørme ud til at det virker! Tomatplanter og tomater er ikke længere klistrede som før jeg hængte rejnfan buketterne op og det er en stor fornøjelse når man liiige skal prøvesmage en tomat eller to dernede 🙂
Rejnfan i drivhuset
Når buketterne er tørre og trænger til en udskiftning, klipper vi de visne buketter i småstykker og lægger dem på jorden. Håbet er at de har en præventiv effekt på eventuelt ‘kryb’ der gemmer sig i jorden og hvis ikke, så kan det i hvert fald hjælpe til med lidt forbedring af jorden med noget organisk materiale.
Rejnfan i drivhuset
Så bøvler du med utøj i dit drivhus, så kan jeg kun anbefale at du prøver det – det er 100% naturlig bekæmpelse 🙂

2 Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *