Haven i Hedebo Bakker

Haven sidst i august

4 år siden, Skrevet af , Gemt under Årets gang, Haven

Kalendermæssigt går sommeren så småt på hæld, selvom det er svært at forestille sig med det varme og solrige vejr vi har haft her i august. Ikke desto mindre, så er der uomtvistelige tegn på at vi nærmer os september, men heldigvis kan vi jo stadig nyde de skønne farver og livet i haven et stykke tid endnu.

På gårdspladsen bliver vi mødt af et hav af californiske valmuer. De første blomster viser sig omkring juni måned og så blomstrer de ellers uafbrudt frem til frosten kommer. I løbet af sommeren har de smidt masser af frø som spirer næste forår, så det eneste arbejde der er med dem er når der bliver ryddet op om efteråret og gjort plads til græskar til halloween. Og et ekstra plus er at vi slipper for at luge langs med huset hele sommeren 🙂

Stolt kavaler (Cosmos bipinnatus) blomstrer som blev den betalt for den og en mere nem og taknemmelig sommerblomst skal man lede længe efter! Tillige er den uhyre let at tage frø af og den selvsår sig også velvilligt.

Bier og brumbasser besøger flittigt bedet med stolt kavaler, hjulkroner og honningurt.

Bærhaven er gjort efterårsklar – lavendlerne er klippet ned (og tusindvis af frø er høstet 🙂 ) og der er luget og revet mellem blåbærbuskene. Bedet ‘bag brombærene’ (på billedet er det mellem blåbærbuskene og brombærrene) har fået klippet visne frøstande af og resten får lov til at blive til vi når foråret igen. Her er der bl.a. akelejer, allium, natviol, kornblomster og judaspenge i blå, lilla og hvide toner.

Brombærrene begynder at modne – her er den den tornfri slags som jeg for nogle år siden fik aflæggere af fra svigermor. 5 små planter som nu bliver klippet hårdt tilbage hvert forår og som alligevel skyder op til 8 meter lange ranker afsted i løbet af en sæson!

Filippa bærer i år 2 æbler som vi glæder os meget til at smage! Desværre fik vi frost i maj og det gik ud over blomstringen på både æble- og pærertræerne og så har vi været uheldige med at æbletræerne blev angrebet af utøj. Vi nærmest ‘pelsede’ æbletræerne for blade i juni og de værst angrebne grene blev klippet af og det ser heldigvis ud til at have hjulpet så vi håber på bedre æbleår i 2020.

Sommerfuglebuskene blomstrer og sender den sødeste honningduft afsted i vinden. Sommerfuglene har en fest og der er et mylder af liv og glade dage.
Admiralen:

Tidselsommerfugl:

Storplettet perlemorsommerfugl:

Påfugleøje:

Og endnu et tegn på at efteråret nærmer sig – græskarenes orange farve lyser flot op på lang afstand!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *