Haven i Hedebo Bakker

Tivoli stemning

2 år siden, Skrevet af , Gemt under Haven

Det er nok de færreste haveinteresserede mennesker, som ikke elsker at komme i Tivoli og se alle blomsterne og bedene og de lækre farver og sammensætninger derinde. Når jeg kigger på vores “Fyrbed”, føler jeg næsten at jeg er i Tivoli og jeg bliver glad og det bobler helt inden i mig, for sikken en eksplosion af farver vi har fået sammensat.

“Fyrbedet” blev etableret i 2019 (en længere historie, som du får på et andet tidspunkt) og i vinteren 2019 lagde vi 400 tulipanløg i farverne pink (Don Quichotte), lilla (Passionale), orange (Ballerina) og sort (Paul Scherer). Alle sorter som skulle være flinke til at komme igen og ikke blot blomstre et år eller to. Billederne her er fra deres 2. sæson og vi kan kun være tilfredse med blomstringen igen i år.

Inspiration til farvevalget er 100% fra forsiden af Claus Dalbys bog “Forårshaver”, som viser et udsnit af hans forårskrukker. Der er bare knald på farverne og efter en lang og mørk vinter, er det så ikke ‘color på tossen’ vi trænger til!

“Forårshaver” er i øvrigt en rigtig god bog (som mange af Claus Dalbys andre bøger), som jeg varmt kan anbefale – denne er en af mine favoritbøger, især i de mørke vintermåneder.

Inden længe takker tulipanerne af for i år, men stauderne er så småt på vej til at springe ud i “Fyrbedet” og andre toner af orange, pink og lilla tager over og lyser dejligt op hele sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *