Haven i Hedebo Bakker

Søren Spætte på besøg

8 år siden, Skrevet af , Gemt under Årets gang

Denne vinter er vi begyndt at fodre fuglene og i starten havde vi stort set ikke andet end gråspurve, lidt musvitter og nogle blåmejser her. Gråspurvene var der nærmest i tusindvis af, så vi snakkede lidt om at det kunne være skægt, om vi også kunne få andre fugle til at komme på besøg end kun grossenolikkerne. Der blev købt solsikker hjem, foruden vildtfugleblandingen og fedtkuglerne og stille og roligt begyndte der at dukke bogfinker og rødhalse op. Grønirsken er begyndt at komme på besøg og kernebideren har vi også set flere gange efterhånden. Solsorten kommer, når der vel og mærke bliver lagt æbler ud, og i ugens løb havde vi også besøg af en dompap.

I går, da vi stod og nød synet af fuglene, dukkede så selveste Søren Spætte op ud af det blå!

Spætten kom på besøg.

Spætten kom på besøg.

Han (som kan kendes på den røde plet i nakken. Hunnen har sort nakke) blev “hængende” længe, hvor han hoppede op og ned ad stolpen og tog frø eller kerner fra automaten, som han derefter kilede fast i en revne og spiste. Det var skægt at opleve og hvem ved, måske kommer han igen, nu hvor han har fundet ud af at der er let tilgængelig mad at hente.

Soren_spaette_05

En anden spøjs ting vi oplevede, var at så længe “Søren” sad ved frø automaten, så holdt de små fugle sig på afstand, men se nedenfor, hvad der skete så snart han var fløjet sin vej!Soren_spaette_04

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *