Haven i Hedebo Bakker

Dorothealilje (Leucojum vernum)

5 år siden, Skrevet af , Gemt under Haven

Jeg har altid holdt rigtig meget af Dorothealiljen, som jeg i mange år troede var en vintergæk. Det fandt jeg sidenhen ud af at den ikke er, men kærligheden forblev uforandret. Da vi endelig fik vores helt ejet hjem og have i 2013, var det oplagt at der skulle være Dorothealiljer i haven. Jeg ventede spændt på det første forår i 2014, men desværre kom der ingen Dorothealiljer. Tiden gik og vi havde en masse andre projekter i gang og pludselig var det blevet forår igen (2015). Her kom der jo af gode grunde heller ingen Dorothealiljer, da jeg ikke havde fået nogen plantet året forinden. Heldigvis havde jeg en rigtig sød kollega i starten af 2015, som havde Dorothealiljer i haven og hun tog en lille håndfuld løg med til mig.

Dorothea liljer

De afblomstrede løg blev plantet rundt om vores store cedertræ og så var det blot at vente på foråret 2016.

Dorothea liljer
Tiden gik, som tiden nu engang gør, og pludselig er det blevet forår og løg og blomster begynder at vokse og sørme også vores fine nye Dorothealiljer 🙂

Dorothea liljer

Så er det blot at lade tiden arbejde og med tiden vil hele det lille bed omkring cedertræet være fyldt med dejlige Dorothealiljer og vi kan begynde at plante dem andre steder i haven. Se det er et rigtigt eventyr!

3 Kommentare

  1. Kirsti Arvesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *