Haven i Hedebo Bakker

Hjemmebygget drivhus

6 år siden, Skrevet af , Gemt under Byggeprojekter

Det var meningen dette skulle kaldes et drivhus af genbrugsmaterialer, men ved nærmere gennemgang, er det kun de 4 stykker tømmer i bunden + store vinduer fra svigerfamilien, samt to sidevinduer der rent faktisk er genbrug. Alt andet er nyt direkte fra Bauhaus eller JemogFix – og vi tør ikke regne på om det er billigere end et nyt drivhus… til gengæld er det unikt 🙂

Det started med vi fjernede halvdelen af vores rips og solbærbuske, for at gøre plads til fundamentet til drivhuset. Det er et punktfundament bestående at beton stolpefødder fra JemogFix (80cm), så vi regner ikke med det slår sig i frost eller blæst. Det er klart en fordel at eje en minilæsser til den slags arbejde, for at grave det op i hånden ville tage dage.

Skelettet er lavet af reglar, der er sat dobbelt de steder hvor der er stor belastning på konstruktionen. Taget er alm taglægter med gennemsigtig trapetsplader, for maksimal lysindfald.

For at sikre der ikke kommer vand løbende ned over rammen, er der monteret plast hele vejen rundt, som et slags dampspær. Det sikre ikke mod fugt der stiger op nedefra, men det sikre mod påvirkning udefra.

Vi mangler kun at montere den nysamlede dør, metaltagrender, sålbænk under/over vinduer samt fyld muldjord på ude omkring bygningen… vi kommer ikke til at mangle tomater og grøntsager næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *