Haven i Hedebo Bakker

Peters bur

I tidernes morgen fik Kristoffers mor et stort rustent bur fra militæret. Buret skulle bruges som sommer residens for hendes kakadue Peter, men desværre måtte Peter forlade os for et par år siden på grund af alder og sygdom. Buret fik Kristoffer og jeg lov til at overtage og det står nu i hjørnet af den oprindelige køkkenhave.

Buret skal bruges som et lille hyggested med enten en bænk eller et bord og et par stole og tanken er det med tiden skal blive en lille grøn oase, så vi har i 2016 plantet klematis (3 forskellige slags) på ydersiderne som med tiden skal dække det rustne bur helt. Ydermere er der plantet en kiwi på indersiden og da kiwi er en slyngplante, og en rigtig effektiv en af slagsen, vil den nok indtage både side og tag inden længe. Kiwi fik vi af en sød kollega tilbage i 2014 og den har boet i en potte i udestuen i de to foregående år. Den har dog ikke rigtigt trivedes, så derfor blev den plantet ud i Peters bur i løbet af sommeren (2016) og det ser den ud til at være tilfreds med. Om den så kan nå at lave modne frugter i det fri, det må tiden vise. I første omgang skal vi lige se om den overlever sin første vinter ude – måske vil den blive iklædt en lille “frakke” af gran eller halm til hjælp 🙂

I de indvendige hjørner er der plantet hvid katost og på bagkanten er der lagt tulipaner i mørkerød, orange og hvid. Når tulipanerne har blomstret er det tanken at der skal såes hvid og lyserød mamelukærme langs indersiderne og måske skal den hvide tobaksplante, som har stået så flot i en krukke på det ene hjørne her i 2016, gentage successen i 2017 og fuldende vores kommende hyggelige hule.

Planteliste:
Klematis Hagley Hybrid
Klematis Jackmanii
Klematis Ville du Lyon

Malva Moschata Alba/Hvid Katost

Tulipa ‘Lasting Love’/Tulipan (mørkerød)
Tulipa fosteriana ‘Orange Emperor’/Tulipan (orange)
Tulipa ? (hvid)

Trifolium/Kløver

Kiwi Boskoop